7 jun. 2018

Let the sea set you free

Vandaag heb ik één van de workshops gemaakt van de Kimya Doedag van 13 januari afgelopen jaar. Hij is verzonnen door Martine en ze heeft hem samen met Sandra gegeven.

De basis van dit boekje bestaat uit een krafttasje, kraftpapier en penseelzakjes.
Helaas is de werkbeschrijving van dit project alleen beschikbaar voor de mensen die ook op de Doe dag zijn geweest.

Mocht je nog twijfelen om je op te geven voor de Doe dag doe het gewoon. Volgens mij zijn er op vrijdag 21 september nog een aantal plekjes vrij.

Ik heb de voor het hele boekje de mooie lijn van Pionpapier Seaside gebruikt. De randjes van het papier heb ik met een distresser bewerkt. De Seaside serie van Pion heeft Kimya ook als totaalset beschikbaar. Deze is incl. lintjes, acc, papier en nuvo. Alles op elkaar afgestemd, zodat je niet hoeft te zoeken.
 Ik heb voor op de voorkant van het boekje een inktvis gehaakt. Het patroon dat ik heb gebruikt is een kooppatroon is van Klaske v/d Bij
  HIER vind je een gratis patroon tis alleen in het Engels.

Het garen dat ik gebruikt heb voor de inktvis is Maxi Sweet Treat van Scheepjes in de kleuren:
510 Sky Blue, 173 Blue Bell, 01 English tea.

Gehaakt met haaknaald 1


Op de voorkant heb ik nog een stukje visnet bevestigd en nog een zeester en wat schelpjes geplakt. Ik heb ook nog wat ijsstokjes door de midden gebroken en bewerkt met witte Gesso.
 Hieronder vind je een zij aanzicht van het album. Binnen in zitten penseelzakjes die ik eerst doormidden heb geknipt. Daarin zitten labels.


De Seaside vellen bevatten ook vellen met kant en klare plaatjes. Soms heeft het niet veel meer nodig. Ik heb een stukje net erop geplakt en wat visjes uitgestanst.


Onder het plaatje heb ik een stukje opengewerkt rondjes lint geplakt. Deze is nieuw en verkrijgbaar in verschillende kleurtjes. Verder heb ik er nog een houten ankertje aan bevestigd en er een zeester en plakpareltje opgeplakt.


Op deze pagina heb ik een stukje fijn ribbelkarton geplakt, een filmstrip uitgestanst en een roosje erbij opgeplakt.


Heerlijk die zeethema. Ik heb ook een scala aan zeedieren stansjes. Onder de inktvis heb ik een stukje mesh wired geplakt.


Deze tekststempels zijn ook nieuw, dus die heb ik gelijk maar gebruikt.
Aan de zijkant heb ik nog wat stukje hout geplakt.


Op de volgende pagina heb ik een stukje blauw lint, een stukje ribbelkarton en twee plakparels geplakt.


Voor degene die het nog niet weten. Kimya verkoopt niet alleen kraftlabels, maar ook labels in verschillende andere kleurtjes. Voor mijn project heb ik deze keer een blauwe gebruikt. Ik heb hem wel op maat gesneden. Door het gaatje heb ik een stukje roesjes lint geregen en deze vastgezet met een stukje jute touw.


Ook een van mijn favoriete producten zijn de idea ology labels van Tim Holtz. Zo leuk om je eigen teksten te maken.


Wat is er nu leuker dan die kant en klare tekststickers?
"here comes the sun"
Verder heb ik er nog een stukje naturellint met roze sterretjes opgeplakt.Op de laatste pagina heb ik alleen een stukje ribbel karton onder het plaatje geplakt.


In de zakjes heb ik vier witte labels gestopt. Omdat ikzelf niet de juiste maat had en ik toch verder moest heb ik de grotere labels gebruikt en deze op maat gesneden. 
Ik heb er verschillende lintjes op verwerkt, zoals opengewerkt lint, verschillende kantjes. Door de bovenkant van de labels heb ik een stukje naturel lint geschoven en deze vastgezet met een stukje jute touw.


De achterkant heb ik vrij basic gelaten, omdat het boekje niet veel meer nodig heeft. Ik heb er alleen een sticker "handmade"opgeplakt.


Veel liefs,Hieronder vind je nog een overzicht van de door mij gebruikte materialen. Door op het plaatje te klikken kom je bij het desbetreffende artikel in de webwinkel.                                    

1 opmerking:

Gina Bloyaert zei

Dag Jolanda,
Jullie creaties zijn echt top!!
Ook jij hebt een original idee bedacht tot nu toe met uitzondering van het strandhuisje kan alles al lekker in de speciale crafttas van jou.
Prachtig afgewerkt.
Mvg gina