19 jun 2011

TEVA Zomerdag 2011

Gisteren hadden we TEVA zomderdag in Haarlem. Da's een evenement voor apothekersassistenten georganiseerd door TEVA/PHARMACHEMIE (een groothandel voor medicijnen) Ze hebben keuze uitongeveer 21 verschillende workshops waar je je voor op kunt geven. Variƫrent van Theeproeverij, meubelmaken, steppen, welness, bonbons maken etc, dus voor elk wat wils. Je mag er 3 uitkiezen.

Nou ik wilde me wel eens uitleven op cupcakes versieren. Je kreeg 4 verschillende kleurtjes marsepein, de cupcakes waren ready to use en er lagen uitsteekvormpjes en verschillende soorten eetbare versiersels, zoals muisjes, smarties en caramelblokjes
Ik heb er eentje versierd met twee roosjes en de andere met een muis. Helaas waren ze omgekukeld en geplet, maar ze smaakte er niet minder om. De tweede workshop heb ik een vogelhuisje gepimpt. Het vogelhuisje was al kant en klaar. Je kon hem verven, beplakken met papier, versieren met verschillende soorten frutsels. We kregen gelukkug allemaal een plastic schort aan, wat een kledderboel.



Ik heb hem vrij basic gehouden, want ik hou nooit zo van al die tierenlantijntjes


Ik heb de laatste workshop een honingkaars gemaakt. Volgens mij had iedereen er een hele andere verwachting van, ik ook dus. Je kreeg een A4-tje bijenwas en die kon je op allerlei manieren snijden, zodat je steeds een andere formaat kaars kreeg. Ik heb het vel diagonaal door de midden gesneden en daarna een lontje erin en opgerold. De randjes vouw je met de duimen weer naar buiten. Daarna kon je met andere kleurtjes bijenwas hem weer versieren. Er zitten van die nep bijen op.


Het was ondanks het weer, veel buien weer een hele geslaagde en goed verzorgde dag. Heerlijke muziek verzorgd door de coverband Reflexx

9 jun 2011

Ahoy Matey!

Magnolia piratenstempels blijven leuk in combinatie met papier van DCWV "rockstar"
Het is een blok met verschillende soorten papier, zowel stoer rock als verschillende designs om piratenkaartjes mee te maken. De basis heb ik gemaakt met ColorCore Cardstock.
Ik heb voor een robuust uiterlijk de randjes beinkt met Cat's Eye Chalk, eerst met grijs en daarna heel licht met zwart. Ik heb de randjes van het designpapier bewerkt met de Paper Distresser van Tim Holtz je krijgt hiermee een soort vintage look. Ik heb rechts met Sew Easy stitch pitcher een randje gestikt De ronddraaiende stikselprikker maakt perfect uitgelijnde gaatjes die gemakkelijk gestikt kunnen worden. Je hoeft dus geen naaimachine te gebruiken en het werkt perfect. Met het speciale floss rijg je door de gaatjes. De tekst "Ahoy Matey!" is een gratis digi van de blog "Create with TLC". Het roze rondje met het schulprandje heb ik gemaakt met Spellbinders Nestabilities Petite Scalloped Circles Scallop Large Het geheel heb ik vastgezet met een stukje touw. Je hebt op deze manier een leuk en eenvoudig kaartje. Het stempelafdrukjes heb ik ingekleurd met Prismacolor potloden

Gezellige dag allemaal!

Groetjes van Jolanda

7 jun 2011

DDC#70 - The Last One

De allerlaatste challenge staat op Double Dutch, Double Dutch Challenges stopt ermee na ruim 2,5 jaar en 70 challenges Zowel Moon als Eer hebben nog vele andere creatieve "verplichtingen" en op een gegeven moment kun je wel alles willen blijven doen, maar het is een keer op, er zitten maar 24 uur in een dag he ;o). Vandaar dus deze beslissing. Ik vind het ontzettend jammer, maar natuurlijk wel begrijpelijk. En dan nu de laatste challenge: maak een "geslaagd" kaart, voor iemand die z'n schooldiploma, zwemdiploma, veter-strikken-diploma of wat voor diploma dan ook gehaald heeft. Ik heb een zwemdiploma felicitatiekaartje gemaakt. De rosette is van Tim Holtz, da's een hele stoeipartij geworden, maar hij zit uiteindelijk vast.
Gezellige avond allemaal!

5 jun 2011

Create4fun challenge juni

De nieuwe challenge staat weer op Create4fun challenge blog Maak een kaartje met onderstaande schets. Geen moeilijke opdracht toch? Je kunt er een leuke set Nestabilities labels meewinnen. Ik heb alleen geen ovalen mal, dus ik moest een ovaal uitprinten en hem uit het handje knippen. Tis aardig gelukt vind ikzelf.